Heinekenprijzen voor de wetenschap 2016

Geplaatst op 24 juni 2015

Tweejaarlijkse prijzen voor internationaal geprezen wetenschappers uit alle landen van wie het wetenschappelijke werk nog een aanzienlijke belofte inhoudt.

U kunt nu nominaties indienen voor de Heinekenprijzen voor de wetenschap.

Heinekenprijzen voor de wetenschap

De KNAW en de Stichting Alfred Heineken Fondsen reiken deze internationale prijzen, waaraan een geldbedrag van $ 200.000 elk is verbonden, uit in de volgende vakgebieden:

• Biochemie en biofysica
• Cognitieve wetenschappen
• Geneeskunde
• Geschiedenis
• Milieuwetenschappen

Internationale jury's selecteren de winnaars van de Heinekenprijzen voor de wetenschap 2016.

Wie mogen nomineren voor de Heinekenprijzen voor de wetenschap?
Zowel instituten als individuen mogen geschikte kandidaten nomineren voor deze prijzen.

Heinekenprijzen Young Scientists Awards

In dezelfde vakgebieden als de Heinekenprijzen selecteert de KNAW tevens jonge, talentvolle wetenschappers die niet langer dan vijf jaar geleden zijn gepromoveerd in Nederland. Aan de Heineken Young Scientists Awards is een prijs van € 10.000 verbonden.

Kent u een jonge, talentvolle wetenschaper die niet langer dan vijf jaar geleden gepromoveerd is (of zijn/haar promotietraject binnen drie maanden na de uitreiking van de prijzen afrondt)? Attendeer dan een nominatiegerechtigde op hem of haar.

Wie mogen nomineren voor de Heineken Young Scientists Awards?
KNAW-leden, leden van De Jonge Akademie en decanen van faculteiten van Nederlandse universiteiten mogen een kandidaat nomineren voor de Heineken Young Scientists Awards, evenals directeuren van de onderzoeksinstituten van NWO en KNAW.

Deadline nominaties

De uiterste inzenddatum voor de Heinekenprijzen en de Heineken Young Scientists Awards is 15 oktober 2015.

Meer informatie

Kijk op onze website voor meer informatie over de Heinekenprijzen voor de wetenschap en de Heineken Young Scientists Awards: http://www.knwa.nl/heinekenprijzen. Hier vindt u tevens het nominatieformulier.

Information in English
Nominations are now being accepted for the prestigious Heineken Prizes.
English call for nominations