Nieuw onderzoeksprogramma Bewegingsstoornissen

Geplaatst op 10 oktober 2012

De Hersenstichting start een nieuw vierjarig onderzoeksprogramma Bewegingsstoornissen, dat mede mogelijk is dankzij een flinke bijdrage van het Prinses Beatrix Spierfonds.

De Hersenstichting en het Prinses Beatrix Spierfonds (voorheen Prinses Beatrix Fonds) investeren beide al vele jaren in onderzoek naar bewegingsstoornissen. Om versnippering te voorkomen hebben zij de handen ineen geslagen. Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft de gelden die gereserveerd waren voor het bewegingsstoornissenonderzoek ter beschikking gesteld aan de Hersenstichting.

Aangevuld met eigen budget  kan de Hersenstichting het onderzoek naar bewegingsstoornissen en de behandeling daarvan aanzienlijk uitbreiden. De komende vier jaar zal de Hersenstichting elk jaar twee Fellowships van € 150.000 toekennen.