Home
Oproep Ammodo KNAW award

Oproep Ammodo KNAW award

Geplaatst op 9 april 2014

Stichting Ammodo en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) nodigen u van harte uit om wetenschappers te nomineren voor de eerste editie van de Ammodo KNAW Award voor ongebonden fundamentele wetenschap.

Met ingang van dit jaar stellen Stichting Ammodo en de KNAW elke twee jaar acht veelbelovende wetenschappers financieel in staat om naar eigen inzicht ongebonden fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te verrichten. In het huidige financieringsklimaat zijn de mogelijkheden hiervoor beperkt.

 

De Ammodo KNAW Award

De Ammodo KNAW Award bestaat uit acht geldbedragen van 300.000 euro en bestrijkt alle vakgebieden: biomedical sciences, humanities, natural sciences en social sciences. Per vakgebied kunnen maximaal twee onderzoekers een Award toegekend krijgen. De laureaat kan dit geldbedrag naar eigen inzicht besteden aan een door de laureaat uitgevoerd of begeleid fundamenteel wetenschappelijk onderzoeksproject.


Kandidaten

De Ammodo KNAW Award is bedoeld voor internationaal erkende onderzoekers over de volle breedte van de wetenschap, die verbonden zijn aan een Nederlandse universiteit of onderzoeksinstelling. Kandidaten hebben maximaal vijftien jaar geleden een doctorstitel behaald, en zijn in staat om nieuwe wegen te verkennen in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

Tijdpad

Per vakgebied beoordeelt een adviescommissie bestaande uit vier gerenommeerde hoogleraren de genomineerden in dat betreffende vakgebied.
In januari 2015 maken de besturen van Ammodo en de KNAW de winnaars van de eerste Ammodo KNAW Award bekend.
Nominaties zijn welkom tot en met 16 juni 2014.

Op ammodo-knaw-award.org vindt u het nominatieformulier en aanvullende informatie.

 

Meer informatie

info@ammodo-knaw-award.org