Home
Oproep filmwedstrijd Mind Matters

Oproep filmwedstrijd Mind Matters

Geplaatst op 31 juli 2014

Wat is de meerwaarde van hersen- en cognitieonderzoek voor mens en maatschappij? Verfilm je onderzoek en maak het toegankelijk voor een breed publiek. Een selectie van de filmpjes wordt in het kader van het Jaar van het Brein vertoond tijdens de Breinproductendag op 4 december. De beste inzending wordt professioneel verfilmd.

De Europese Raad van het Brein (EBC) heeft het jaar 2014 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Brein. Een ambitieus project met als doel de Europese burger bewust te maken van het functioneren van zijn meest gecompliceerde orgaan – de hersenen. Tijdens het Jaar van het Brein organiseren we verschillende activiteiten voor jong en oud, leek en onderzoeker. Zo ook een filmwedstrijd voor onderzoekers georganiseerd door het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie.

 

Doe mee! Ben je hersen- en/of cognitieonderzoeker en heb je een goed idee voor een korte, vermakelijke en begrijpelijke verfilming of animatie van je onderzoek? Weet  je de maatschappelijke meerwaarde van je onderzoek goed te verbeelden en vindt de jury dat jij het beste filmpje hebt gemaakt? Dan ben jij de winnaar van een professionele verfilming van je onderzoek.

 

Tijdens de week voorafgaand aan het Weekend van de Wetenschap (4 – 5 oktober) publiceren we de filmpjes online. Op 4 december, de Breinproductendag, maakt de jury de winnaar bekend.

 

Heb je interesse in deelname? Check de spelregels.