Gehonoreerd onderzoek in 2014

Gehonoreerd onderzoek in 2014

In 2014 heeft de Hersenstichting verschillende onderzoeksprojecten mogelijk kunnen maken met een financiële bijdrage. Hieronder een overzicht.

Drs. M. Pater (Stichting Papageno); ‘Het effect van muziektherapie op sociaal gedrag bij kinderen met autisme’ (in het kader van ambitie 1; programma Snel Beter Behandelen)

Prof. dr. E. Boddeke (UMC Groningen en Prof. dr. E. Hol (UMC Utrecht); Cell-type specific changes in gene-networks in the human brain: towards a selective Alzheimer therapeutic target’ (samen met ZonMw in het kader van Deltaplan Dementie / onderzoekprogramma Memorabel)

Prof. dr. E. Scherder (VU Amsterdam); ‘Train the sedentary brain: move smart to reduce the risk of dementia’ (samen met ZonMw en Alzheimer Nederland in het kader van Deltaplan Dementie / onderzoekprogramma Memorabel)

Dr. Ir. H. Kessels (NIN Amsterdam); ‘Learning to resist Alzheimer’s disease: Novel molecular mechanisms that protect neurons against amyloid-beta’ (samen met ZonMw en Alzheimer Nederland in het kader van Deltaplan Dementie / onderzoekprogramma Memorabel).

Dr. M. Broekman (UMC Utrecht); ‘Extracellulaire Vesicles voor Diagnostiek en Moleculaire Profiling van Glioblastomen’ (Bestemmingsgift)

Dr. P. Martinez (UMC Maastricht); ‘Mobiliteit bij psychiatrisch gehandicapten: Ontwikkeling en toepassing van diagnostische tests voor psychose patiënten met een auto-immuunstoornis’ (Bestemmingsgift)

Dr. R. Hukema (Erasmus MC Rotterdam); ‘Targeted molecular approaches towards therapeutic intervention for FXTAS’ (in het kader van ambitie 2)

Dr. R.K. Jellema (Universiteit Maastricht); ‘Exosomes derived from mesenchymal stem cells: a promising therapy for white matter disease in preterm infants’ (in het kader van de call Wittestofziekten bij kinderen)